Εύκολες συνταγές

Συνταγή κέικ με βάφλα φράουλας

Σχετικά με τη συνταγή

Καλώς ήρθατε στην κουζίνα μου, όπου είμαι ενθουσιασμένος που μοιράζομαι μαζί σας την υπέροχη δημιουργία μου, την τούρτα με βάφλα φράουλας! 🍓🧇 Αυτή η συνταγή συνδυάζει την αφράτη καλοσύνη των βαφλών με τη νοστιμιά των φραουλών για να δημιουργήσει μια λαχταριστή απόλαυση που σίγουρα θα ικανοποιήσει τις λιγούρες σας για γλυκό. Είτε πρόκειται για πρωινό, είτε για επιδόρπιο, είτε για οποιαδήποτε άλλη στιγμή, αυτό το κέικ είναι μια τέλεια επιλογή για τους λάτρεις της φράουλας και για τους λάτρεις της βάφλας!

Συστατικά

Δείτε τα συστατικά που θα χρειαστείτε για αυτό το απολαυστικό κέικ με βάφλα φράουλας:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια

Μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια του γλυκού

Αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού

Ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι

Αυγά
2

Γάλα
1 1/2 φλιτζάνι

Βούτυρο, λιωμένο
1/4 φλιτζάνι

Εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού

Φρέσκιες φράουλες, κομμένες σε φέτες
2 φλιτζάνια

σαντιγί
Για γαρνιτούρα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ζωντανέψει αυτό το απίστευτο κέικ με βάφλα φράουλας, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Βαφλιέρα
  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπήστε ή ηλεκτρικό μίξερ
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Σπάτουλα
  • Μαχαίρι
  • Πανίδα κοπής
  • Πιάτο σερβιρίσματος

Τώρα που τα έχουμε όλα έτοιμα, ας ξεκινήσουμε τη διαδικασία προετοιμασίας!

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε τη βαφλιέρα σας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά.
3. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά και, στη συνέχεια, προσθέστε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας.
4. Ρίξτε σταδιακά τα υγρά υλικά στα στεγνά υλικά ενώ ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
5. Αλείφουμε το προθερμασμένο σίδερο για βάφλες με λίγη ποσότητα βουτύρου ή σπρέι μαγειρέματος.
6. Ρίξτε το κουρκούτι πάνω στη βαφλιέρα, απλώνοντάς το ομοιόμορφα. Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι οι βάφλες να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
7. Αφαιρούμε προσεκτικά τις βάφλες από το σίδερο και τις μεταφέρουμε σε μια σχάρα ψύξης.
8. Επαναλάβετε τα βήματα 5-7 μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλη η ζύμη.

Τώρα που οι βάφλες μας είναι έτοιμες, ήρθε η ώρα να συναρμολογήσουμε το κέικ με βάφλες φράουλας!

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία για αυτό το υπέροχο κέικ με βάφλα φράουλας θα διαρκέσει περίπου 15 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει την ανάμειξη της ζύμης, το μαγείρεμα των βαφλών και το κόψιμο σε φέτες των φρέσκων φραουλών. Είναι μια γρήγορη και εύκολη συνταγή που μπορείτε να απολαύσετε σε ελάχιστο χρόνο!

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Για αφράτες βάφλες, αποφύγετε την υπερβολική ανάμειξη της ζύμης. Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
– Αν προτιμάτε πιο γλυκιά γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγη περισσότερη ζάχαρη στο κουρκούτι.
– Για να διατηρήσετε τις βάφλες σας ζεστές και τραγανές, τοποθετήστε τις σε προθερμασμένο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία (περίπου 200°F) όσο μαγειρεύετε τις υπόλοιπες παρτίδες.
– Όταν κόβετε τις φράουλες σε φέτες, φροντίστε να επιλέξετε ώριμες και ζουμερές για την καλύτερη γεύση. 🍓

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθούν οι διατροφικές αξίες για μία μερίδα κέικ με βάφλα φράουλας:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό

Θερμίδες
320

Συνολικό Λίπος
12g

Κορεσμένα λιπαρά
7g

Χοληστερόλη
95 mg

Νάτριο
390 mg

Υδατάνθρακες
45 g

Ίνα
2g

Σάκχαρα
8g

Πρωτεΐνη
9g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε το κέικ με βάφλα φράουλας, τοποθετήστε μια βάφλα σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και απλώστε από πάνω μια γενναιόδωρη στρώση από φράουλες κομμένες σε φέτες. Προσθέστε άλλη μια βάφλα από πάνω και επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να έχετε μια στοίβα βάφλες και φράουλες. Ολοκληρώστε το με μια κούκλα σαντιγί και μερικές επιπλέον φέτες φράουλας για μια απολαυστική παρουσίαση. Για μια επιπλέον πινελιά γλυκύτητας, μπορείτε να περιχύσετε λίγο σιρόπι σφενδάμου πάνω από το κέικ.

Ως εναλλακτικές επιλογές, μπορείτε να σερβίρετε το κέικ με παγωτό βανίλια ή φρέσκια φρουτοσαλάτα για να συμπληρώσετε τις γεύσεις. Επιπλέον, ένα πασπάλισμα ζάχαρης άχνη πάνω από τις βάφλες προσθέτει μια όμορφη τελική πινελιά! 🍓✨

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν σας έχει απομείνει από το κέικ με βάφλα φράουλας, μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο ή να το τυλίξετε σφιχτά με πλαστική μεμβράνη. Το κέικ θα παραμείνει φρέσκο ​​για έως και 2 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου. Εάν θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του, μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο για έως και 4 ημέρες. Απλώς φροντίστε να το αφήσετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου ή να το ξαναθερμάνετε ελαφρώς πριν το σερβίρετε για να επαναφέρετε τη νόστιμη υφή του.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Το κέικ με βάφλα φράουλας προσφέρει όχι μόνο υπέροχες γεύσεις αλλά και ορισμένα οφέλη για την υγεία από τα βασικά συστατικά του:

  1. Φράουλες: Αυτά τα ζωηρά κόκκινα μούρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα. Παρέχουν μια καλή δόση βιταμίνης C, η οποία είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και την υγεία του δέρματος. Οι φράουλες είναι επίσης πλούσιες σε φυτικές ίνες και έχουν συνδεθεί με τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς και τη μείωση της φλεγμονής.

  2. Αλεύρι ολικής αλέσεως: Αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι ολικής αλέσεως αντί για αλεύρι για όλες τις χρήσεις, θα επωφεληθείτε από την υψηλότερη περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες. Το αλεύρι ολικής αλέσεως περιέχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά και παρέχει καλύτερο κορεσμό, κάνοντάς σας να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

  3. Αυγά: Τα αυγά είναι γεμάτα με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων πρωτεϊνών υψηλής ποιότητας, βιταμινών και μετάλλων. Αποτελούν εξαιρετική πηγή χολίνης, η οποία υποστηρίζει την υγεία και την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Τα αυγά περιέχουν επίσης λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, αντιοξειδωτικά που προάγουν την υγεία των ματιών.

  4. Γάλα: Το γάλα είναι μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου, το οποίο είναι απαραίτητο για γερά οστά και δόντια. Περιέχει επίσης πρωτεΐνη και διάφορες βιταμίνες, όπως βιταμίνη D και βιταμίνη B12.

  5. Βούτυρο: Αν και το βούτυρο πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο, προσθέτει πλούτο και γεύση στο κέικ. Το βούτυρο περιέχει λιποδιαλυτές βιταμίνες όπως βιταμίνη Α και βιταμίνη Ε.

Να θυμάστε, αυτό το κέικ προορίζεται για απόλαυση ως απόλαυση, γι’ αυτό απολαύστε κάθε μπουκιά ενώ εκτιμάτε επίσης τη θρεπτική αξία που προσφέρει!

Παρόμοιες συνταγές

Εάν είστε λάτρης του κέικ με βάφλα φράουλας, μπορείτε επίσης να απολαύσετε αυτές τις παρόμοιες συνταγές:

  1. Στοίβα τηγανιτών βατόμουρου: Αντικαταστήστε τις βάφλες με αφράτες τηγανίτες βατόμουρου και στρώστε τις με φρέσκα βατόμουρα και σαντιγί για μια φρουτώδη ανανέωση σε ένα κλασικό αγαπημένο πρωινό.

  2. Απόλαυση με βάφλα βατόμουρου: Αντικαταστήστε τις φράουλες με ζουμερά σμέουρα και συναρμολογήστε τις στρώσεις βάφλας με μαρμελάδα βατόμουρο και λίγο σάλτσα σοκολάτας. Γεμίστε το με μια πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη και αφεθείτε στην υπέροχη μούρη καλοσύνη.

  3. Κέικ με βάφλα με μπανάνα: Ενσωματώστε κομμένες μπανάνες και ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ανάμεσα στις στρώσεις της βάφλας σας, προσθέτοντας ένα υπέροχο τραγανό και φυσική γλυκύτητα στο κέικ. Σερβίρετε με λίγο μέλι ή λίγο ελληνικό γιαούρτι για μια επιπλέον πινελιά.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή είναι εμπνευσμένη από τη δημιουργικότητα και το πάθος πολλών ταλαντούχων μαγείρων και σεφ που έχουν πειραματιστεί συνδυάζοντας βάφλες και φράουλες. Μια αξιοσημείωτη πηγή έμπνευσης είναι η σεφ Julia Child, της οποίας η αγάπη για τα φρέσκα υλικά και τους καινοτόμους γευστικούς συνδυασμούς συνεχίζει να εμπνέει οικιακούς μάγειρες και επίδοξους σεφ σε όλο τον κόσμο.

Επιπλέον, η εφευρετική προσέγγιση του διάσημου σεφ ζαχαροπλαστικής Dominique Ansel στα επιδόρπια και η αφοσίωση στη χρήση εποχιακών φρούτων έχουν επηρεάσει τη δημιουργία αυτού του κέικ με βάφλα φράουλας. Η φιλοσοφία του να συνδυάζει τις κλασικές τεχνικές με τις σύγχρονες ανατροπές έχει εφαρμοστεί σε αυτή τη συνταγή, με αποτέλεσμα έναν αρμονικό συνδυασμό γεύσεων και υφών.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους αμέτρητους οικιακούς μάγειρες και τους food bloggers που έχουν μοιραστεί τις δικές τους εκδοχές κέικ βάφλας, προσθέτοντας ο καθένας τις προσωπικές του πινελιές και κάνοντας τον γαστρονομικό κόσμο πιο διαφορετικό και συναρπαστικό.

Τώρα, αγαπητέ αναγνώστη, ήρθε η ώρα να κατευθυνθείτε στην κουζίνα και να δημιουργήσετε το δικό σας αριστούργημα Κέικ με Βάφλα Φράουλας! Απολαύστε τη διαδικασία, αγκαλιάστε τον εσωτερικό σας σεφ και απολαύστε κάθε λαχταριστή μπουκιά. Καλό μαγείρεμα! 🍓🧇

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button